vika
|
Дата: Пятница, 03.05.2013, 12:47 | Сообщение # 1 |
Мыслитель
|
Прострочений квиток (притча) 09.01.2013 00:21 Якось уві сні я бачив картину цікаву, І вам передати історію хочу по праву, Що Слово Господнє по істині всім надає, Адже все побачене — з неба, ніяк не моє.
Наснився Бориспіль, диспетчер, літак, термінал, Детектор металу, секюриті, ближній канал. Побачив кравчучки у сні та валізи широкі, На мить без людей залишились самі, одинокі.
Прострочений поруч лежав там квиток із дірками, Подумавши трохи, піднявся з глибокої ями. І став біля себе багаж весь збирати, Промову вагому надумав присутнім сказати:
«Шановні добродії, ближче усі підійдіть, Важливі я речі скажу вам, а ви розсудіть. Належить бо першість одному із нас доручити, Йому, як цареві, будемо всі вірно служити!
Ми сядемо зараз у Боїнг красивий, новий, Насправді безпечний, в повітрі доволі стрімкий. Піднявшись угору, відчуємо легкість польоту, Штурвал довіряємо асу — живому пілоту.
Ну хто як не я, досі право польоту дає, Пропустить на борт, та ще й місце зручне надає? Звертаюсь до вас я, широкі, поважні валізи, Хто право дає вам побачити море, круїзи?
Хто в хмари високі за кілька хвилин підіймає, І в місці призначення трапи мерщій підганяє? Міцні рюкзаки, у списку ви також присутні, Для вас піджену вантажівки сучасні, могутні.
Команду віддам — завантажать у гарний літак, Потужний двигун не запустять без мене ніяк! Вам гідом я стану, покажу сади, піраміди, Відомі місця мальовничі, країни-сусіди.
Кравчучки класичні, про вас я також пам’ятаю, Легенду часів — «Кукурузник» старий замовляю. В Жуляни за гривню — подякуйте щедро мені, Дніпро вам покажу та київські схили круті!
Шановні, у цьому заслуга велика квитка, Ви бачите? Всюди моя лиш присутня рука! Здається простий папірець? Та насправді я — сила! Мов той імператор, погляньте, бо маю вже крила.
Ось так наш герой всім вагомість доніс у словах, Присутні заслухались, дехто сказав навіть: «Ах! Які заперечення? Першість по праву тобі!» Усі одностайно: «Квиток переміг в боротьбі!»
Десь кроки почулись — людина до гурту ішла, Всіх страх охопив, що й душа аж у п’ятки сповзла. Розбіглися швидко, квиток лиш один залишився, Тремтячи від страху, відважний у трубку скрутився.
Стрункий охоронець квиток той з підлоги підняв, За кілька секунд він оглянув його і сказав: «Прострочений місяць вже!» Вкинув мерщій у смітник, У холі далеко суддя справедливий десь зник.
Як часто квитку із дірками ми, друзі, подібні, Привласнити славу, що Богу належить, всі здібні. Промову доносим, ораторські здібності маєм, І слави людської в талантах Господніх шукаєм.
Дірки у квитку — це той гріх, що кидає додолу, Без віри ми знову проходим адамову школу. Під тиском спокус наше серце Господь відкриває, Очистити зло, беззаконня із храму бажає.
Давайте, о любі, не словом себе прославляти, Доволі нам першість та славу в служіннях шукати! Хай справи смиріння крокують попереду слів, Спаситель чинити нам так у Письмі заповів!
Він заповідь дав нам, щоб бути останнім, слугою, Роздати себе та ще й стати рікою живою. О ви, християни, Бог взяв вас у спадок святий, Щоб приклад надати для грішного світу живий!
Нам дано із неба дари, відчуття та ідеї, Давайте служити від серця для Церкви цієї. Я справу Господню підняти усіх закликаю, Цього в повноті досягнути з любов’ю бажаю.
Подумайте: скільки це Господу буде приємно, Що церква із гідністю служить, з повагою, чемно. Яка радість Богу, що зібрання все в спільноті? А діти Його всі чутливі, активні, живі!
Вже ниви колосяться білі, готові до жнив, Кому, як не нам, працювати Господь доручив? Покірні серця — це скарби, що Спаситель шукає, І справу небесну Він з радістю їм довіряє.
|
|
| |